ONG per a la solidaritat i la cooperació amb els infants i joves dels Països del Sud

Titular notícies
Voluntariat

A la meitat de Tànger 2009!


Notícies des de Tànger!
Hola a tothom des de Tànger!!!
Un cop ja hem tornat de l'intens cap de setmana a Kénitra on hem estat acollits pel Cristóbal i la comunitat salesiana d'allà; tornem a ser a Tànger començant l'última setmana de l'experiència!

Pels matins hem rotat de projecte; entre els tres que hi ha enguany: el centre de Formació Professional Assabil, el refugi de Darna i el centre de dia de l'Hogar Lerchundi. En aquests projectes estem col·laborant en tasques diverses com fer de "paletes" i "manobres"; o bé pintors o bé, una mica de tot a Darna...

Per les tardes anem de visita per copsar les diferents realitats presents a Tànger. Ahir per exemple vam tenir una més que interessant xerrada amb la Toti, una espanyola tangerina, com ella es defineix, que va nèixer aquí i, acaba de decidir, que acabarà els seus anys aquí, amb la seva gent, a la seva estimada ciutat. Tot un testimoni d'estima a la diversitat cultural! Però també hem visitat els barris perifèrics de Tànger per poder veure la realitat més "dura" de la ciutat.

El cap de setmana a Kénitra va ser realment emocionant per tots! Vam tenir, entre altres coses, una visita a la ciutat turística de Médhia, al costat de Kénitra; una visita al centre d'atenció a la dona; una visita pel complexe escolar dels salesians i un deliciós sopar; i, el diumenge, una eucaristia molt "internacional" i en molts idiomes, que ens va arribar al cor a més d'un (allò del "batega"...). La presència insignificant però significativa de l'Esglèsia al Marroc la vam poder entendre gràcies a aquesta petita comunitat i també gràcies al testimoni d'una germana de la Sagrada Famiíia que ens va venir a parlar dels seus 51 anys al Marroc i la cirereta del pastís: la trobada amb els animadors del Centre Juvenil Nadi El Farah, dels salesians de Kenitra. Una trobada que ens va recordar a tots l'esperit del MJS que s'extén per tot arreu on hi ha aquest esperit de Don Bosco; més enllà de la religió o la cultura! Vam pode compartir més que paraules i experiències; vam poder compartir alguna cosa que no es pot explicar amb paraules fins que no ho vius. El punt d'unió: Don Bosco i l'alegria!

En general ja veieu que tot va molt bé, encarem aquesta última setmana amb molta il·lusió i ganes de veure i viure més experiències!

Una abraçada.

Les 'tangerines' i els 'tangerins' de la quarta edició (2009).
21/07/2009
Toni Zafra
Comments
Your Name *
Your Email *
Your email will not be disclosed anywhere
Antispam Control


Últim a Voluntariat
Dissabte 14 de març a les 10h tindrà lloc l'Assemblea General Ordinària de Socis i Sòcies de VOLS. La trobada serà a la seu social: plaça Artós nº4 de Barcelona

Primer cap de setmana formatiu dels voluntaris internacionals que marxaran aquest estiu amb l’ONGD VOLS-Voluntariat Solidari.

Oberta la inscripció a l'oferta de voluntariat internacional 2015:
- Experiència Jove a Tànger
- Voluntariat a Ceuta
- Voluntariat d'Estiu
- Voluntariat de Llarga Durada

Ha aguantat el fred com ha pogut i la seva botiga solidària ha estat un èxit.
 

I un altre any d'èxit als carrers ... 4.638 € !!! Qui ens havia de dir que l'esforç d'aquests dies havia de donar semblants fruits.