ONG per a la solidaritat i la cooperació amb els infants i joves dels Països del Sud

Titular notícies
Voluntariat

A la meitat de Tànger 2009!


Notícies des de Tànger!
Hola a tothom des de Tànger!!!
Un cop ja hem tornat de l'intens cap de setmana a Kénitra on hem estat acollits pel Cristóbal i la comunitat salesiana d'allà; tornem a ser a Tànger començant l'última setmana de l'experiència!

Pels matins hem rotat de projecte; entre els tres que hi ha enguany: el centre de Formació Professional Assabil, el refugi de Darna i el centre de dia de l'Hogar Lerchundi. En aquests projectes estem col·laborant en tasques diverses com fer de "paletes" i "manobres"; o bé pintors o bé, una mica de tot a Darna...

Per les tardes anem de visita per copsar les diferents realitats presents a Tànger. Ahir per exemple vam tenir una més que interessant xerrada amb la Toti, una espanyola tangerina, com ella es defineix, que va nèixer aquí i, acaba de decidir, que acabarà els seus anys aquí, amb la seva gent, a la seva estimada ciutat. Tot un testimoni d'estima a la diversitat cultural! Però també hem visitat els barris perifèrics de Tànger per poder veure la realitat més "dura" de la ciutat.

El cap de setmana a Kénitra va ser realment emocionant per tots! Vam tenir, entre altres coses, una visita a la ciutat turística de Médhia, al costat de Kénitra; una visita al centre d'atenció a la dona; una visita pel complexe escolar dels salesians i un deliciós sopar; i, el diumenge, una eucaristia molt "internacional" i en molts idiomes, que ens va arribar al cor a més d'un (allò del "batega"...). La presència insignificant però significativa de l'Esglèsia al Marroc la vam poder entendre gràcies a aquesta petita comunitat i també gràcies al testimoni d'una germana de la Sagrada Famiíia que ens va venir a parlar dels seus 51 anys al Marroc i la cirereta del pastís: la trobada amb els animadors del Centre Juvenil Nadi El Farah, dels salesians de Kenitra. Una trobada que ens va recordar a tots l'esperit del MJS que s'extén per tot arreu on hi ha aquest esperit de Don Bosco; més enllà de la religió o la cultura! Vam pode compartir més que paraules i experiències; vam poder compartir alguna cosa que no es pot explicar amb paraules fins que no ho vius. El punt d'unió: Don Bosco i l'alegria!

En general ja veieu que tot va molt bé, encarem aquesta última setmana amb molta il·lusió i ganes de veure i viure més experiències!

Una abraçada.

Les 'tangerines' i els 'tangerins' de la quarta edició (2009).
21/07/2009
Toni Zafra
Comments
Your Name *
Your Email *
Your email will not be disclosed anywhere
Antispam Control


Últim a Voluntariat
Campanyes de recollida de joguines i Pastorets solidaris en benefici d'una escola a Cinkassé, al nord del Togo.
 

En el marc del 66è Aniversari de la Declaració dels Drets Humans, des de l'Assoc. UNESCO de Lleida en col·laboració amb la Coordinadora d'ONGD, de la qual VOLS-Lleida en forma part,  i aMS de Lleida es va dur a terme el 10 de desembre a les 19.30 hores a la Sala Canonja de la Seu Vella l'acte "Drets pels Drets Humans" posant veu als articles que conformen la Declaració dels Drets Humans i reivindicant des de les ONG que, 66 anys d'ençà de la seva proclamació, encara queda molt camí per recórrer.
 

Promovent la solidaritat al nord i al sud des del voluntariat i el treball en xarxa de les entitats.

Una trentena de voluntaris de l’ongd participen en la “Trobada de la Solidaritat de Sant Boi de Llobregat sota el lema “Construïm la pau”

Els voluntaris/es de VOLS d’aquest estiu 2014 es reuneixen per compartir experiències i aprenentatges.