ONG per a la solidaritat i la cooperació amb els infants i joves dels Països del Sud

Titular notícies

Campanya Duékoué (Costa d'Ivori)


Per la pau a Costa d'Ivori.
Costa d’Ivori viu immers des de fa gairebé mig any en un conflicte armat que ha causat milers de morts i centenars de milers desplaçats tant a l’interior com a l’exterior del país. El conflicte s’inicià després de que el passat mes de novembre Laurent Gbagbo, expresident de Costa d’Ivori no acceptés els resultats de les eleccions que donaven com a vencedor al líder opositor Allassane Ouattara. La negativa de Gbagbo d’abandonar el poder tot i l’instancia de la comunitat internacional i molt especialment de la Unió Africana van fer esclatar una situació de violència interna que sembla que tot just ara comença a remetre lleugerament, després que Nacions Unides hagués intervingut forçant a Gbagbo a deixar el poder.

En aquest context, la Missió Salesiana Santa Teresa de l’Infant Jesús a Duékoué, situada a l’oest del país, va començar a acollir des de l’inici dels enfrontaments, a finals de desembre, al voltant de 15.000 desplaçats interns que buscaven refugi a la Missió fugint de les zones de combat. Des d’aquell moment el nombre persones —sobretot dones, infants i gent gran— refugiades a les instal·lacions de la Missió no ha parat d’augmentar i en l’actualitat són més de 25.000 persones.

Després de la caiguda de Gbagbo a inicis d’abril sembla que la violència ha remès. Malgrat això molts desplaçats encara continuen presents a la Missió. Alguns han anat a casa de familiars i amics de ciutats veïnes. Continuen aquells que no han trobat on anar perquè les seves cases i pobles han estat completament destrossats. El seu retorn és condicionat a l’establiment de la pau i la reconstrucció de les cases.

La Missió està rebent assistència humanitària per part d’associacions locals i oenegés internacionals però les condicions són difícils degut a la massificació de persones en un espai que tot i ser força gran ja s’ha fet petit.

La Família Salesiana a Costa d’Ivori, a part de la missió de Duékoué, compta amb vàries presències a d’altres zones del país que d’una o altre manera també s’han vist afectades pel conflicte:
Korhogo, al nord: una escola de secundària, residències per a estudiants procedents de zones rurals, un dispensari mèdic, un centre de joves, parròquia i coordinació d’una xarxa d’escoles rurals.
Abidjan: cases d’acollida per a nois i noies del carrer, centre de joves amb activitats vàries: tallers professionals i d’informàtica, alfabetització (especialment de dones), parròquia, etc.


Per la pau a Costa d’Ivori.

Des de VOLS fem una crida a solidaritzar-nos amb els homes, dones, infants i joves de Costa d’Ivori que han patit aquestes tràgiques conseqüències de la violència. Fem una crida a demanar l’arribada de la pau de manera estable per aquest país amb el que tan units estem.

Us animem a tenir present aquesta situació i a fer visible el nostre desig de pau: durant la setmana del 2 al 8 de maig pengeu el cartell per la pau a Costa d’Ivori en un lloc visible, confeccioneu algun mural amb la bandera del país i la paraula “pau” (en qualsevol de les llengües del cartell), llegiu i comenteu el conte de la Kouè o recolliu aportacions econòmiques per participar de la campanya. [Veure materials]

Els fons recollits aniran destinats a ajudar les famílies que s’han vist afectades pel conflicte i molt especialment les persones que han perdut casa seva i que en aquests moments encara es troben desplaçats a la Missió de Duékoué . Podeu fer les vostres aportacions al compte corrent de VOLS – Voluntariat Solidari a La Caixa 2100-1005-00-0200160005.


Per a més informació sobre el conflicte podeu consultar els organismes internacionals que treballen en aquesta crisi: Comitè Internacional de la Creu Roja | Coordinació d’Afers Humanitaris de Nacions Unides | Metges sense fronteres.

Comments
Your Name *
Your Email *
Your email will not be disclosed anywhere
Antispam Control


Últim a
Campanyes de recollida de joguines i Pastorets solidaris en benefici d'una escola a Cinkassé, al nord del Togo.
 

En el marc del 66è Aniversari de la Declaració dels Drets Humans, des de l'Assoc. UNESCO de Lleida en col·laboració amb la Coordinadora d'ONGD, de la qual VOLS-Lleida en forma part,  i aMS de Lleida es va dur a terme el 10 de desembre a les 19.30 hores a la Sala Canonja de la Seu Vella l'acte "Drets pels Drets Humans" posant veu als articles que conformen la Declaració dels Drets Humans i reivindicant des de les ONG que, 66 anys d'ençà de la seva proclamació, encara queda molt camí per recórrer.
 

Amb una xerrada taller sobre consum responsable impulsada per VOLS – Voluntariat Solidari
 

Les tres comunitats salesianes de Guinea (Siguiri, Kankan, Conakry) estan preocupades i inquietes pel progrés de l’epidèmia hemorràgica del virus de l’ebola al país.

Promovent la solidaritat al nord i al sud des del voluntariat i el treball en xarxa de les entitats.