ONG per a la solidaritat i la cooperació amb els infants i joves dels Països del Sud

Titular notícies

Campanya Duékoué (Costa d'Ivori)


Per la pau a Costa d'Ivori.
Costa d’Ivori viu immers des de fa gairebé mig any en un conflicte armat que ha causat milers de morts i centenars de milers desplaçats tant a l’interior com a l’exterior del país. El conflicte s’inicià després de que el passat mes de novembre Laurent Gbagbo, expresident de Costa d’Ivori no acceptés els resultats de les eleccions que donaven com a vencedor al líder opositor Allassane Ouattara. La negativa de Gbagbo d’abandonar el poder tot i l’instancia de la comunitat internacional i molt especialment de la Unió Africana van fer esclatar una situació de violència interna que sembla que tot just ara comença a remetre lleugerament, després que Nacions Unides hagués intervingut forçant a Gbagbo a deixar el poder.

En aquest context, la Missió Salesiana Santa Teresa de l’Infant Jesús a Duékoué, situada a l’oest del país, va començar a acollir des de l’inici dels enfrontaments, a finals de desembre, al voltant de 15.000 desplaçats interns que buscaven refugi a la Missió fugint de les zones de combat. Des d’aquell moment el nombre persones —sobretot dones, infants i gent gran— refugiades a les instal·lacions de la Missió no ha parat d’augmentar i en l’actualitat són més de 25.000 persones.

Després de la caiguda de Gbagbo a inicis d’abril sembla que la violència ha remès. Malgrat això molts desplaçats encara continuen presents a la Missió. Alguns han anat a casa de familiars i amics de ciutats veïnes. Continuen aquells que no han trobat on anar perquè les seves cases i pobles han estat completament destrossats. El seu retorn és condicionat a l’establiment de la pau i la reconstrucció de les cases.

La Missió està rebent assistència humanitària per part d’associacions locals i oenegés internacionals però les condicions són difícils degut a la massificació de persones en un espai que tot i ser força gran ja s’ha fet petit.

La Família Salesiana a Costa d’Ivori, a part de la missió de Duékoué, compta amb vàries presències a d’altres zones del país que d’una o altre manera també s’han vist afectades pel conflicte:
Korhogo, al nord: una escola de secundària, residències per a estudiants procedents de zones rurals, un dispensari mèdic, un centre de joves, parròquia i coordinació d’una xarxa d’escoles rurals.
Abidjan: cases d’acollida per a nois i noies del carrer, centre de joves amb activitats vàries: tallers professionals i d’informàtica, alfabetització (especialment de dones), parròquia, etc.


Per la pau a Costa d’Ivori.

Des de VOLS fem una crida a solidaritzar-nos amb els homes, dones, infants i joves de Costa d’Ivori que han patit aquestes tràgiques conseqüències de la violència. Fem una crida a demanar l’arribada de la pau de manera estable per aquest país amb el que tan units estem.

Us animem a tenir present aquesta situació i a fer visible el nostre desig de pau: durant la setmana del 2 al 8 de maig pengeu el cartell per la pau a Costa d’Ivori en un lloc visible, confeccioneu algun mural amb la bandera del país i la paraula “pau” (en qualsevol de les llengües del cartell), llegiu i comenteu el conte de la Kouè o recolliu aportacions econòmiques per participar de la campanya. [Veure materials]

Els fons recollits aniran destinats a ajudar les famílies que s’han vist afectades pel conflicte i molt especialment les persones que han perdut casa seva i que en aquests moments encara es troben desplaçats a la Missió de Duékoué . Podeu fer les vostres aportacions al compte corrent de VOLS – Voluntariat Solidari a La Caixa 2100-1005-00-0200160005.


Per a més informació sobre el conflicte podeu consultar els organismes internacionals que treballen en aquesta crisi: Comitè Internacional de la Creu Roja | Coordinació d’Afers Humanitaris de Nacions Unides | Metges sense fronteres.

Comments
Your Name *
Your Email *
Your email will not be disclosed anywhere
Antispam Control


Últim a
Dissabte 14 de març a les 10h tindrà lloc l'Assemblea General Ordinària de Socis i Sòcies de VOLS. La trobada serà a la seu social: plaça Artós nº4 de Barcelona

El dia 3 de març les voluntàries de l’ongd VOLS de l’experiència de Ceuta  van fer una xerrada a la galeria Abbé Pierre (Sabadell) en motiu de la inauguració fotogràfica de l’exposició fotogràfica “Creuant fronteres, obrint camins”, organitzada per  Vols-Sabadell, La Portella Acolliment Lingüístic i Drapaires d’Emaús.

 

Millor fotografia: Carlos Andrés Cordero; millor foto projecte ONGD: Marina Martínez; millor sèrie fotogràfica: Javier Arcenillas

Bernarda García, missionera salesiana y Responsable de projectes de cooperació al desenvolupament a l’Àfrica Occidental Francòfona.
 

Primer cap de setmana formatiu dels voluntaris internacionals que marxaran aquest estiu amb l’ONGD VOLS-Voluntariat Solidari.