ONG per a la solidaritat i la cooperació amb els infants i joves dels Països del Sud

Titular notícies
Educació

SAME 2012: Amb drets des del principi...


A només tres anys de la data fixada per aconseguir l'Educació per Tots i Totes, la Campanya Mundial per l'Educació (CME) se centrarà en defensar el dret a l'educació primerenca, l'etapa que comprèn dels 0 als 6 anys d'edat, sota el lema "Amb drets des del principi. Per una educació primerenca de qualitat".

Els nens i nenes d'aquesta edat són subjectes de drets (entre ells, el dret a l'educació), que han de ser garantits i respectats pels poders públics i per la societat. Sota el lema “Amb drets des del principi. Per una educació primerenca de qualitat”, volem reivindicar la importància de l'Atenció i Educació a la Primera Infància (AEPI).

En els últims anys, s'ha avançat en l'escolarització Primària en molts països. No ha succeït el mateix amb l'AEPI, una etapa fonamental per als nens/es i, per tant, per a les seves comunitats i les seves nacions. L'any 2000, 189 països es van comprometre a aconseguir en 2015 els Objectius de Dakar, entre ells: estendre i millorar l'atenció i l’ educació integrals de la primera infància, especialment de les nenes i els nens més vulnerables i desfavorits.

L'acció proposada per a la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME) -i que serà comuna a tots els països que participen en la CME- és La Gran Imatge, és a dir, demanarem a totes les persones implicades en la campanya (nenes, nens, docents, persones adultes en procés d'alfabetització, famílies, societat civil…) que realitzin imatges en diversos formats (i adaptats a les diferents edats) sobre el que suposa per a ells l'educació o sobre algun record que vulguin rescatar de la seva experiència a l'escola, i que les acompanyin de missatges dirigits als/les representants polítics/ques de cada àmbit, exigint-los que posin els mitjans necessaris per aconseguir el respecte de l'educació de la primera infància.

De moment, t'animem a que consultis les nostres propostes didàctiques que ja s’estan treballant en molts centre educatius formals i no formals:

Proposta Didàctica per a Infantil, Primària i Educació no Formal.

Proposta Didàctica per a Secundària, Batxillerat, Educació no Formal, i Persones Adultes.
More about: same , cme , 2012
13/04/2012
Xavier Costa
Comments
Your Name *
Your Email *
Your email will not be disclosed anywhere
Antispam Control


Últim a Educació
El dia 3 de març les voluntàries de l’ongd VOLS de l’experiència de Ceuta  van fer una xerrada a la galeria Abbé Pierre (Sabadell) en motiu de la inauguració fotogràfica de l’exposició fotogràfica “Creuant fronteres, obrint camins”, organitzada per  Vols-Sabadell, La Portella Acolliment Lingüístic i Drapaires d’Emaús.

 

Millor fotografia: Carlos Andrés Cordero; millor foto projecte ONGD: Marina Martínez; millor sèrie fotogràfica: Javier Arcenillas

Durant aquest mes de febrer l’Espiral Solidària ha arribat a Andorra i Lleida!
 

L'Inspector Cristóbal López anima totes les comunitats educatives i pastorals salesianes a col·laborar.

Organitzat per Entarachen - VOLS